Voortschrijdende gemiddelden
deel 1


Kunt u de trend in de markt onderscheiden van de dagelijkse willekeurige bewegingen?

Veel beleggers zitten dagenlang voor het computerscherm, in de hoop iets te kunnen volgen van de permanente van dag tot dag bewegingen om er op een gegeven moment achter te komen dat het zinloos is. De beurs fluctueert constant. Geld verdienen op de zeer korte termijn is daarmee extreem moeilijk.

Belangrijker dan deze achtbaanachtige bewegingen is de trend onder de markt. Daarom hebben technisch analisten enorm veel werk gestoken in het vinden van hulpmiddelen om deze trend te bepalen. Het voorgeschrijdend gemiddelde, vaak aangeduid als Moving Average of -lekker kort- als MA.

Het voortschrijdende gemiddelde toont die belangrijke trend wel!

Het is daarom van het grootste belang dat een belegger inzicht krijgt in de werking van voorschrijdende gemiddelden. Vaak ook aangeduid met de Engelstalige naam "Moving Average" of, nog veel simpeler "MA". De ervaren belegger kunt u dan ook termen horen gebruiken als "we strijken dit wel even glad met een 14-daags MA". En als u straks de beschikking hebt over dit boek zegt u dat ook...

Kort maar krachtig!. Alle boeken uit deze serie van een boek of dertig over verschillende beleggersonderwerpen zijn geschreven om in hooguit één uur een bepaald onderwerp uit de beleggingswereld onder de knie te krijgen en dit boek over voortschrijdende gemiddelden is niet anders. Over een uur weet u meer over periodes, windows, parameters en dergelijke om Voorschrijdende gemiddelden te berekenen dan menig specialist op dit terrein.

Verbazend eenvoudig. Dit boek vereist in principe geen voorkennis op het gebied van beleggen of het handelen in aandelen, obligaties of derivaten. De technieken die gebruikt worden worden vanaf de basis uitgelegd en vereisen geen enkele rekenkundige achtergrond.

Meer weten? r zijn nog veel meer boeken in deze serie en als u verder wilt leren op dit gebied dan zult u zien dat er ook op dat gebied nog wel iets te vinden is.

We beginnen met voortschrijdende gemiddelden en de daarbij de gebruikte signalen

Het normaal voortschrijdend gemiddelde is de meest voorkomende en wordt uitgebreid behandeld

Het gewogen voortschrijdend gemiddelde voldoet soms beter onder andere omstandigheden. En welke dat zijn leest u straks hier.

Het exponentieel voortschrijdend gemiddelde is voor sommigen lastiger te bevatten maar we brengen het hier terug tot de essentie en dan valt dat reuze mee.

Het tweepunts gemiddelde of JSA is daarentegen weer simpel genoeg. Maar ontbreekt uiteraard niet

Hoe u met de verschillen tussen de verschillende MA’s en de eveneens aanwezige overeenkomsten omgaat is uiteraard te vinden.

Hoe je met alle voortschrijdende gemiddelden omgaat wordt uitgebreid behandeld

Niets is volmaakt in deze wereld. Dus ook voortschrijdende gemiddelden niet. Maar hoe u met de problemen, zoals bijvoorbeeld Whipsaws omgaat en er geen last meer van hebt leest u straks allemaal hier.

Voor veel mensen speelt de vraag "Welke periode moet je kiezen" ? Daar zijn vuistregels voor die we gaan behandelen. Maar we kunnen ook gaan werken met dynamische MA's die zich aan de omstandigheden aanpassen, zoals bijvoorbeeld de VIDYA

Een voortschrijdend gemiddelde is in feite een vorm van een filter. Je kunt filteren op tijdbasis met een tijdfilter of op de data zelf met een datafilter.

Veel technieken gaan uit van het werken met meerdere gemiddelden, zoals bijvoorbeeld het gebruik van een crossover analyse. We gaan uitgebreid met u kijken wat daar het effect van is.

Een veelbelovende maar weinig gebruikte techniek is het centreren van MA's. Tijd om daar dus eens wat aandacht aan te besteden.

En tot slot mag het symmetrisch gewogen gemiddelde natuurlijk ook niet ontbreken. En dat doet het dan ook niet

Het boek "Voortschrijdende gemiddelden" is één deel van onze dertigdelige boekenserie over beleggen. In de loop van 2012/2013 zullen alle titels weer ter beschikking komen. Ze waren namelijk na twee keer eerder bijgewerkt te zijn uitverkocht geraakt, maar komen nu op veler verzoek, wederom bijgewerkt weer op de markt, dit keer in een downloadable versie.

Het boek beslaat 37 pagina's A4 zonder overbodige gouden tips en reclame voor een bank of commissionair maar met uitsluitend feitelijke informatie over voortschrijdende gemiddelden en hun toepassing. Aan overbodige informatie om het boek nog wat dikker te maken doen we toch maar niet mee.
moving averages

Artist impression van het boek. Dit wordt als digitaal bestand geleverdWilt u een indruk van de inhoud van het boek? Download dan een voorbeeldpagina door [HIER]te klikken

Waar we het trouwens nog niet over gehad hebben is de prijs.

Dit boek kan iedereen aan simpele doch uiterst effectieve beleggingstechnieken helpen. Toch kost dit boek met een dergelijke techniek maar €4,95 .
Dit is natuurlijk geen geld voor een dergelijk boek dat u veel geld op kan leveren.

Maar hoe is die rare lage prijs dan toch mogelijk? Heel simpel. Bij een normaal boek moeten er allerlei bedrijven en tussenpersonen ook nog een paar procent aan verdienen. Dat maakt het boek alleen maar duurder voor de consument en de schrijver van het boek houdt er uiteindelijk nauwelijks iets aan over. Dat is op deze manier een stuk beter geregeld. Iedereen heeft er voordeel van. O Ja, er is ook geen sprake van luxe (en dus dure) bestelprocedures. Ook die kosten houdt u in uw zak.

Maar hoe komt u nu aan dit boek?

Stuur even een emailtje naar jansibie@xs4all.nl met de boektitel die u ontvangen wilt. Dan stuur ik de link naar het digitale boek retour zodat u de PDF op kunt halen. Ook stuur ik even een betaalverzoekje via de bank voor €4,95. Dan zie ik uw betaling wel komen. Trouwens, het boek is ook geschikt voor moderne hulpmiddelen als e-readers en de Ipad.

Wilt u liever een geprint en ingebonden exemplaar?

Wilt u toch een geprint en ingebonden exemplaar? Dat kan ook maar alleen in Nederland. U moet dan even een mail sturen met de naam en adresgegevens waar ik het boek naar toe moet sturen.

Dan komt er €13,- aan printkosten, inbindkosten en verzending bij. Ook hiervoor ontvangt u een betalingsverzoek en na betaling stuur ik u het geprinte exemplaar toe.Dus nog even op een rijtje:

Dit boek kan u veel geld besparen doordat het u laat zien hoe u op langer lopende trends moet gaan reageren en zeker niet op de dagelijkse bewegingen van de beurs.

Dit boek geeft een stuk gemak omdat de technieken rond het voortschrijdend gemiddelde wel heel snel in praktijk te brengen zijn.

U krijgt een stuk zekerheid dat het risico over uw timing. Die kostbare fouten die een verkeerde timing met zich meebrengen kunt u voorkomen.

Technieken zoals hier beschreven geven een stuk rust want u weet dat u niet op de waan van de dag maar op basis van de trends werkt.

De meeste technieken die hier beschreven staan vragen slechts af en toe actie. En het is al helemaal niet nodig om constant achter de PC te zitten om alles op de minuut te volgen.

Betaling van het boek en ophalen van de website is buitengewoon simpel en zou het toch nog misgaan dan heeft u een hele serie mogelijkheden om hulp in te roepen.

Dit boek over voortschrijdende gemiddelden mag geen belegger missen die serieus met zijn of haar beleggingen en effectenportefeuille omgaat.


Aanbieding boeken

Deze toch al zeer voordelige digitale boeken zijn nog aanzienlijk voordeliger wanneer u deze met een aantal tegelijk bestelt. Dan gelden de prijzen uit onderstaand overzicht.

Bij meer dan 10 boeken komt er €2,00 per boek bij.

Bestellen gaat ook hier door het sturen van een email naar jansibie@xs4all.nl met daarop alle titels die u wenst te ontvangen. De bestanden met de digitale boeken worden meestal toegezonden via wetransfer of iets vergelijkbaars. U ontvangt een betaalverzoek op het opgegeven emailadres.

Op dit moment beschikbare boeken

Beleggingstechnieken

De beleggende holbewoner

Elliott en Fibonacci

Grafieken lezen

Koerspatronen

Moneymanagement

Optiefundamenten 1

Optiefundamenten 2

Optiefundamenten 3

Oscillatoren

Point and Figure charting

Trendkanalen 1

Trendkanalen 2

Tradingsystemen

Voortschrijdende gemiddelden deel 1

prijstabel

aantal boeken

prijs per set

prijs per boek

 

 

 

 

 

 

1

€ 4,95

€ 4,95

2

€ 9,00

€4,50

3

€12,75

€4,25

4

€16,00

€4,00

5

€18,75

€3,75

6

€21,00

€3,50

7

€22,75

€3,25

8

€24,00

€3,00

9

€24,75

€2,75

10

€25,00

€2,50